Продукти: (за 5 порции)
• 1 1/2 ч.ч. зрял фасул
• 1 ч.ч. ориз
• 1 глава лук
• 1-2 с.л. доматено пюре
• 4 с.л. олио
• 15-20 маслини
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме фасула от вечерта в 5 ч.ч. студена вода. На другия ден го изплакваме и го варим в прясна вода. Когато поомекне, прибавяме ситно нарязания лук и продължаваме да варим. След 30 мин слагаме доматеното пюре, посоляваме на вкус и доваряваме фасула.
В олиото запържваме ориза. Когато стане прозрачен, го прибавяме към сварения фасул заедно с почистените от костилките маслини. Посоляваме и поръсваме с черен пипер.
Изсипваме сместа в тавичка и печем в силно загрята фурна, докато оризът набъбне. Ако е необходимо, доливаме малко вода. Поръсваме готовото ястие с наситнен магданоз.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...