Продукти: (за 4 порции)
• 500 г обезкостено овнешко месо от плешката
• 30 г краве масло
• 20 г олио
• 100 г колбаси
• 2 глави лук
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Оформяме от овнешкото месо една голяма пържола, начукваме я леко, напълваме със смес от ситно нарязаните колбаси, лук, магданоз, черен пипер и сол и завиваме на руло, което завързваме с бял конец.
Изпържваме рулото до почервяване в разтопено масло и олио, посоляваме, прибавяме вода и печем до омекване.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...