Кулинарни рецепти » Кебап в патладжани

 Кебап в патладжани

Продукти:

• 4 патладжана
• 500 г крехко свинско месо
• 1 к.ч. олио
• 2 глави лук
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• 3-4 скилидки чесън
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1-2 с.л. ситно нарязан магданоз
• суха чубрица
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме патлажаните на ивици по 2 см и посоляваме обеленната част. Оставяме ги да престоят 1 час в наклонен съд, за да се отцеди горчивият сок. После ги разполовяваме надлъжно и издълбаваме вътрешността им.

Сипваме в тигана доматеното пюре, размито в 1 к.ч. топла вода, и пържим, докато стане сипкаво. Прибавяме месото, нарязно на малки хапки, счукания чесън, червения пипер и стритата чубрица. Сипваме виното и обелените и настъргани домати. Доливаме топла вода, която да покрие продуктите и подправяме с черен пипер и сол на вкус. Захлупваме и задушаваме на умерен огън, докато месото омекне напълно.

Пълним патлажаните с така приготвената смес и ги нареждаме в обилно намаслена тавичка. Печем около 30 мин в обилно намаслена тавичка.

Автор: Иванка Апостолова

Представяме Ви:

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Начало