Продукти: (за 4 порции)
• 600-700 г телешко месо
• 2-3 пиперки
• 1 по-голяма тиквичка
• 1 патладжан
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 5 домата
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 1 к.ч. олио
• 1 лимон
• 1 с.л. брашно
• магданоз, копър, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме месото в 2-3 ч.ч. леко подсолена вода, след което го изваждаме и го нарязваме на порции, а бульона прецеждаме. Изпичаме пиперките, обелваме ги и ги почистваме от дръжките и семената.
Обелваме тиквичката и патладжана и ги нарязваме на филийки. Овалваме ги в брашното и ги изпържваме. Изпържваме и пиперките. После в същата мазнина задушаваме ситно нарязания лук, настърганите целина и моркови, а също така – половината ог доматите, които сме попарили, обелили и настъргали на ренде.
Нареждаме на дъното на тавичка изпържените зеленчуци, върху тях разстиламе задушените, а най-отгоре слагаме месото. Посоляваме и поръсваме със ситно нарязани магданоз и копър. Нареждаме отгоре филийки от доматите и лимона и запичаме в умерена фурна.
Запържваме брашното в мазнината, останала от задушените зеленчуци и разреждаме с малко бульон от месото. Кипваме соса, заливаме с него готовото ястие и го запичаме още десетина минути във фурната.
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...