Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг телешко или шилешко месо с костите
• 4 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 2 патладжана
• 2 тиквички
• 200 г зелен фасул
• 2 домата
• 200 г бамя
• 4 чушки
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 с.л. ситно нарязан джоджен
• 1/2 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме патладжана, нарязваме го на кубчета, посоляваме го и го оставяме да се отцеди от горчивия сок. Изчистваме фасула и го попарваме във вряща подсолена вода. Обелваме тиквичките и ги нарязваме на кубчета.
Почистваме месото и го измиваме. Нарязваме го на порции и го запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме ситно нарязаните лук и чушки и задушаваме на слаб огън. Когато зеленчуците поомекнат, прибавяме обелените и ситно нарязани домати и заливаме с 2 ч.ч. гореща вода.
Изсипваме сместа в голям пръстен съд. Прибавяме нарязаните патладжани, тиквички и зелен фасул. Слагаме бамята цяла. Посоляваме, поръсваме с черен и червен пипер, захлупваме съда и печем около 1 час и 30 мин в умерена фурна. След като извадим от фурната, поръсваме със ситно нарязаните магданоз и джоджен.
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...