Кулинарни рецепти » Градинарски гювеч със свинско месо

 Градинарски гювеч със свинско месо

Продукти:

• 1 кг свинско месо
• 2 глави лук
• 2 моркова
• 1 глава целина
• 5-6 чушки (пресни или от сурова туршия)
• 4-5 домата (пресни или от консерва)
• 1-2 к.ч. олио
• 2 с.л. краве масло
• 1 с.л. брашно
• 2 яйца
• 1 к.ч. настърган кашкавал
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на порции и го запържваме в половината от олиото. Щом почервенее, го прехвърляме в глинен гювеч, а в останалата мазнина последователно запържваме нарязания на филийки лук, нарязаните на кръгчета моркови, целината, нарязана на кубчета, и нарязаните на пръстени чушки.

Прехвърляме зеленчуците в гювеча заедно с мазнината от пърженето. Посоляваме, наливаме останалото олио и печем 45 мин в умерена фурна.

После нареждаме отгоре кръгчета от доматите и заливаме с брашното, което сме запържили в разтопеното масло. Прибавяме разбитите яйца, поръсваме настъргания кашкавал и връщаме гювеча във фурната за още 10 мин.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Начало