Кулинарни рецепти » Кюфтета в млечен сос

 Кюфтета в млечен сос

Продукти: (за 5-6 порции)

• 600 г кайма (смес)
• 3 филии сух бял хляб
• 4 яйца
• 1 глава лук
• 150 мл олио
• 30 г краве масло
• 2 ч.ч. кисело мляко
• 150 г настърган кашкавал
• 2-3 с.л. брашно
• магданоз, копър
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Омесваме месото заедно с навлажнения хляб, 1 яйце, ситно нарязания лук, черен пипер и сол на вкус. Оформяме от сместа кюфтенца, които овалваме в брашното и леко запържваме в сгорещеното олио. Нареждаме кюфтенцата в намаслена тавичка на разстояние едно от друго.

Разбиваме останалите яйца с киселото мляко, мазнината от пърженето и малко сол. Заливаме кюфтетата с този сос и печем десетина минути в умерено загрята фурна. Изваждаме, поръсваме със смес от наситнени магданоз и копър и настъргания кашкавал. Връщаме във фурната за 3-4 мин.

Поръсваме готовото ястие с разтопеното масло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Начало