Продукти: (за 5 порции)
• 750 г телешки гърди
• 2 яйца
• 100 г бял хляб
• 1 к.ч. прясно мляко
• 50 г смлени бадеми
• 2 с.л. краве масло
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 с.л. коняк
• 1 лимон
• 1-2 с.л. галета,
• индийско орехче
• лимонов сок
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Измиваме телешките гърди, посоляваме ги и внимателно отделяме месото от ребрата в долната широка част така, че да се получи джоб.
Разбиваме яйцата на пяна с малко повече от половината масло, прибавяме накиснатия в млякото и изстискан бял хляб, смлените бадеми и ситно нарязания магданоз. Подправяме със сол, черен пипер, индийско орехче и лимонов сок. Ако е необходимо, сгъстяваме плънката с галета или я разреждаме с прясно мляко.
Пълним сместа не много плътно в джоба. Зашиваме гърдите и ги печем в умерена фурна, докато добият златистокафяво оцветяване, като често ги обливаме с отделения сос. Когато месото се изпече, изваждаме конеца, а печеното оставяме малко да постои.
Нарязваме месото на парчета с дебелина около 1 пръст, които подреждаме в затоплена чиния. Заливаме със соса от печенето /можем да го поднесем отделно/, към който сме прибавили 1 ч.л. брашно, 1 с.л. коняк, 1 ч.л. масло и 1 ч.л. сметана и сме го подправили със сол и черен пипер.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...