Продукти:
• 900 г картофи
• 200 г моркови
• 200 г телешка кайма
• 1 с.л. олио
• 1 пакет сос за макарони
• 1 връзка босилек
• 100 г сметана
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите в подсолена вода, след което ги нарязваме на филийки. Нарязваме морковите на колелца.
Запържваме каймата в сгорещеното олио до сипкавост, прибавяме морковите и пържим още малко. Сипваме 500 мл студена вода, добавяме соса за макарони, кипваме и варим още 1 минута. Отстраняваме от огъня и добавяме наситнения босилек.
Загряваме фурната на 200 градуса. В подходяща тавичка нареждаме картофите и каймата на слоеве, заливаме със сметаната, поръсваме със сол и черен пипер и запичаме 30 мин във фурната.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...