Продукти:
• 6 филета
• 4 кисели ябълки
• 1 ч.л. къри
• 4 с.л. олио
• 1 щипка кимион
• 1 дафинов лист
• 2-3 скилидки чесън
• 1 ч.ч. вода
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме ябълките и ги настъргваме на едро ренде. Пасираме чесъна. Смесваме всички продукти и ги изсипваме в тавичка.
Начуканите и овкусени филета разпределяме между сместа. Печем в умерена фурна около 1 час. Поднасяме ястието топло върху картофено пюре или варен ориз.
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...