Продукти:
• 6 филета
• 4 кисели ябълки
• 1 ч.л. къри
• 4 с.л. олио
• 1 щипка кимион
• 1 дафинов лист
• 2-3 скилидки чесън
• 1 ч.ч. вода
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме ябълките и ги настъргваме на едро ренде. Пасираме чесъна. Смесваме всички продукти и ги изсипваме в тавичка.
Начуканите и овкусени филета разпределяме между сместа. Печем в умерена фурна около 1 час. Поднасяме ястието топло върху картофено пюре или варен ориз.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...