Продукти:
• 350 г брюкселско зеле
• 2 салатки
• 1 връзка репички
• 2 моркова
• 1 връзка зелен лук
За заливката:
• 1 к. ч. зехтин
• сокът от половин лимон
• 2 щипки мащерка
• 1 ч. л. горчица
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Почистваме зелето, разрязваме на кръст кочаните и варим 4-5 мин в подсолена вода. Изваждаме, потапяме в съд със студена вода и щом изстине, отцеждаме.
Накъсваме на едро салатките, а репичките нарязваме на колелца. Настъргваме морковите, смесваме ги с останалите зеленчуци и прибавяме нарязания зелен лук.
Разбъркваме и подправяме с добре размесените съставки на заливката.
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...