Кулинарни рецепти » Спаначник

 Спаначник

Продукти:

• 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване
• 1 к.ч. вода
• 100 г сирене
• половин пакетче краве масло
• 2 с.л. олио
• 1 1/2 ч.л. оцет
• 300 г спанак
• 4 яйца /2 за тестото и 2 за плънката/

Начин на приготвяне:

Пресяваме брашното, смесваме го със сол по вкус, прибавяме олиото и разбитите яйца и месим като сипваме по малко от водата, към която сме прибавили оцета. Месим, докато получим средно меко тесто. От добре измесеното тесто разточваме 4-5 кори.

Почистваме, измиваме добре и нарязваме на дребно спаначените листа. Попарваме ги с част от маслото, което сме разтопили, и ги оставяме да се задушават, докато останат на масло. Смесваме задушения спанак с натрошеното сирене и яйцата.

Нареждаме корите в предварително намаслена и набрашнена тава като между тях разпределяме приготвената смес и същевременно ръсим с останалата част от разтопеното масло. Печем в силна фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало