Продукти:
• 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване
• 1 к.ч. вода
• 100 г сирене
• половин пакетче краве масло
• 2 с.л. олио
• 1 1/2 ч.л. оцет
• 300 г спанак
• 4 яйца /2 за тестото и 2 за плънката/
Начин на приготвяне:
Пресяваме брашното, смесваме го със сол по вкус, прибавяме олиото и разбитите яйца и месим като сипваме по малко от водата, към която сме прибавили оцета. Месим, докато получим средно меко тесто. От добре измесеното тесто разточваме 4-5 кори.
Почистваме, измиваме добре и нарязваме на дребно спаначените листа. Попарваме ги с част от маслото, което сме разтопили, и ги оставяме да се задушават, докато останат на масло. Смесваме задушения спанак с натрошеното сирене и яйцата.
Нареждаме корите в предварително намаслена и набрашнена тава като между тях разпределяме приготвената смес и същевременно ръсим с останалата част от разтопеното масло. Печем в силна фурна.
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...