Продукти:
· 1 ч.ч. зелен фасул
· 2-3 малки моркова
· 1 ч.ч. дребни лукчета /арпаджик/
· 4-5 зелени чушки
· 1-2 домата
· 1 малка краставица
· 2-3 с.л. оцет
· 3-4 с.л. олио
· магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме фасула, морковите и арпаджика. Фасула нарязваме на дребно, а морковите - на кръгчета. Сваряваме всичко в подсолена вода и оставяме да се отцеди.
Изпичаме чушките, нарязваме ги на дребно и ги смесваме със сварените зеленчуци. Подправяме сместа със сол, ситно нарязан магданоз, черен пипер, оцет и олио, разбъркваме и изсипваме в чиния за сервиране.
Отстрани нареждаме нарязаните на кръгчета краставица и домати.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...