Продукти:
· 1 ч.ч. зелен фасул
· 2-3 малки моркова
· 1 ч.ч. дребни лукчета /арпаджик/
· 4-5 зелени чушки
· 1-2 домата
· 1 малка краставица
· 2-3 с.л. оцет
· 3-4 с.л. олио
· магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме фасула, морковите и арпаджика. Фасула нарязваме на дребно, а морковите - на кръгчета. Сваряваме всичко в подсолена вода и оставяме да се отцеди.
Изпичаме чушките, нарязваме ги на дребно и ги смесваме със сварените зеленчуци. Подправяме сместа със сол, ситно нарязан магданоз, черен пипер, оцет и олио, разбъркваме и изсипваме в чиния за сервиране.
Отстрани нареждаме нарязаните на кръгчета краставица и домати.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...