Продукти:
· 300 г култивирани печурки
· 2-3 скилидки чесън
· 5-6 с.л. олио
· магданоз, лимонов сок
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Смесваме олиото със счукания чесън, лимонов сок, черен пипер и сол. Разбиваме сместа с вилица, докато побелее.
Подбираме по-дребни гъби, почистваме ги, нарязваме ги на съвсем тънки ивички и веднага ги пущаме в приготвената марината.
Сипваме салатата в съд от йенско стъкло, поръсваме със ситно нарязан магданоз, захлупваме и оставяме за 30 мин в хладилник.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...