Продукти:
· 1-2 салатки
· 4 домата
· 1 малка краставица
· 2 твърдо сварени яйца
· 3 с.л. олио
· сокът от половин лимон
· 1 стрък праз /само бялата част/
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Смесваме олиото с лимоновия сок, разбиваме ги до побеляване и подправяме на вкус със сол и черен пипер.
Почистваме салатките, измиваме ги и ги нарязваме на едро. Нарязваме доматите на резенчета, обелваме и нарязваме на четвъртинки твърдо сварените яйца, краставицата нарязваме на кръгчета, без да я белим.
Смесваме продуктите и ги заливаме с приготвената марината. Отгоре поръсваме с нарязаната на ситно бяла част на праза. Поднасяме салатата веднага, след като я приготвим.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...