Продукти:
• 300 г листа от глухарче
• 100 г консервирани домати
• 2 с.л. сметана
• 3-4 скилидки чесън (или 2-3 стръка зелен чесън)
• 2 сварени яйца
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме, измиваме и накисваме в подсолена вода листата на глухарчето. После ги нарязваме на ситно и добавяме изцедените и нарязани домати и смачканите скилидки чесън (или нарязания на ситно пресен чесън).
Посоляваме и размесваме внимателно със сметаната. Поднасяме салатата гарнирана с нарязаните твърдо сварени яйца.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...