Продукти:
• 500 г зелен фасул
• половин връзка магданоз
• половин връзка от копър
• 3 с.л. оцет
• 3 с.л. олио
• 3 варени яйца
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
Почистваме фасула и го сваряваме в подсолена вода. Изваждаме го, отцеждаме и подправяме с наситнените копър и магданоз.
Поливаме с оцет и олио и сипваме салатата в чиния. Около фасула подреждаме нарязаните на кубчета яйца.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...