Кулинарни рецепти » Руски краставички

 Руски краставички

Продукти:

• 5 кг корнишони
• 1 пакетче черен пипер на зърна
• стръкове сух копър
• 2-3 по-едри глави чесън

За маринатата:

• на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол
• на всеки буркан от 800 мл - 1 с.л. оцет

Начин на приготвяне:

Подрязваме краставичките в двата края и ги накисваме за 1 час в студена вода. Възвираме на котлона две тенджери – едната с чиста, а другата с подсолена вода.

Отцеждаме краставичките от студената вода и ги нареждаме плътно една до друга във вертикално положение в бурканите. Заливаме ги с врялата чиста вода, похлупваме с капачките, без да ги затваряме и бланшираме 5 мин.

Изливаме водата, сипваме на дъното оцета, а между краставичките слагаме съцветия копър и нарязан на филийки чесън и заливаме с врялата саламура.

Затваряме бурканите херметически и ги обръщаме с капачките надолу за 1 нощ. Прибираме на сухо и студено място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Начало