Продукти:
· 8 твърдо сварени яйца
· 4 връзки репички
· сокът от 1 лимон
· 4 с.л. майонеза
· 8 с.л. сметана
· магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме яйцата и репичките на кръгчета.
Подреждаме репичките и част яйцата в салатиера, подправяме ги с лимоновия сок, посоляваме и поръсваме с черен пипер.
Размесваме сметаната с майонезата и заливаме салатата с получения сос. Отгоре нареждаме във формата на венец останалите кръгчета яйца и украсяваме с магданозени клончета.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...