Продукти:
• 400 г сварен бял боб
• 4 зелени пиперки
• 1 краставица
• 1 глава целина
• 3 с.л. оцет
• 5 с.л. зехтин
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме целината и краставицата и ги нарязваме на малки кубчета. Прибавяме ситно нарязаната пиперка и отцедения фасул.
Заливаме продуктите със смес от олиото, зехтина, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме внимателно, захлупваме и оставяме салатата да престои 30-40 мин в хладилник преди поднасяне.
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...