Продукти за 5-6 порции:
• 750 г ябълки
• 1 голяма салата
• 1 с.л. настъргано синьо сирене
• 150 г кашкавал
• 1 твърдо сварено яйце
• 3 с.л. смлян розмарин
• 6 с.л. олио
• 3 с.л. ябълков оцет
• 1 връзка зелен лук
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме ябълките и ги нарязваме на тънки резенчета.
Покриваме дъното на салатиерата с няколко листа от салатата и отгоре разпределяме ябълковите резенчета. Поръсваме с едро настъргания кашкавал, розмарина и накъсаните листа на салатата.
Приготвяме дресинг от олиото, оцета, сиренето, черен пипер и сол на вкус. Заливаме салатата непосредствено преди сервиране и поръсваме с настърганото яйце и ситно нарязания лук.
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....