Продукти за 5-6 порции:
• 750 г ябълки
• 1 голяма салата
• 1 с.л. настъргано синьо сирене
• 150 г кашкавал
• 1 твърдо сварено яйце
• 3 с.л. смлян розмарин
• 6 с.л. олио
• 3 с.л. ябълков оцет
• 1 връзка зелен лук
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме ябълките и ги нарязваме на тънки резенчета.
Покриваме дъното на салатиерата с няколко листа от салатата и отгоре разпределяме ябълковите резенчета. Поръсваме с едро настъргания кашкавал, розмарина и накъсаните листа на салатата.
Приготвяме дресинг от олиото, оцета, сиренето, черен пипер и сол на вкус. Заливаме салатата непосредствено преди сервиране и поръсваме с настърганото яйце и ситно нарязания лук.
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...