Кулинарни рецепти » Салата от зрял фасул и карфиол

 Салата от зрял фасул и карфиол

Продукти:

• 400 г сварен червен фасул
• 200 г карфиол
• 1 глава лук
• 1 малка глава чесън
• 1-2 с.л. ситно нарязан копър
• 5-6 с.л. зехтин
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно, изпържваме го в сгорещената мазнина до омекване и оставяме да изстине.

Накъсваме карфиола на розички и го варим 5-6 мин в кипяща подсолена вода. Отцеждаме и също го оставяме да изстине. После го сипваме при лука и прибавяме отцедения фасул и счукания чесън.

Подправяме с черен пипер и сол на вкус и разбъркваме. По желание можем да подкиселим с оцет или лимонов сок. Поднасяме салатата поръсена с наситнения копър.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало