Продукти:
• 1 парче целина /около 150 г/
• 1 парче цвекло /около 200 г/
• 1 к.ч. едро смлени орехови ядки
• 100 г гъби
• 5 жълтъка от твърдо сварени яйца
• 5 сурови жълтъка
• 3-4 с.л. олио
• 3 с.л. оцет
• 1 бучка краве масло
• сол
• цели орехови ядки за украса
Начин на приготвяне:
Нарязваме целината на тънки ивички и я сваряваме в подсолена вода, след което я отцеждаме.
Приготвяме сос от стритите твърдо сварени жълтъци, разбитите пресни жълтъци, олиото, оцета и сол на вкус.
Прибавяме към соса сварената целина и смлените орехови ядки. Разбъркваме и изсипваме в широка чиния за сервиране.
Отстрани нареждаме нарязаното на филийки и сварено цвекло и задушените в маслото гъби. Украсяваме салатата с цели орехови ядки.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...