Продукти:
• 1 глава червено цвекло
• 4 картофа
• 4 кисели краставички
• 3 моркова
• 2 яйца
• 1 резен от кисела зелка
• 2 скилидки чесън
• олио, оцет, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелето на лентички.
Измиваме зеленчуците и поотделно ги сваряваме в
леко подсолена вода. После ги обелваме, почистваме и нарязваме на колелца.
Подреждаме всичко в голямо плато.
Правим заливка от олио, оцет, счукан чесън и подправки на вкус.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...