Продукти: (за 4 порции)
• 1 глава карфиол
• 1 малка краставица
• 1 шепа гъби
• 2 домата
• 2 с.л. вино
• 1/2 ч.л. вегета
• 2 с.л. олио
• сокът от половин лимон
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме карфиола в подсолена вода, като поръсваме с лимоновия сок, за да не почернее. Гъбите, почистени и нарязани на дребно, сваряваме в малко вода. Краставицата нарязваме на кубчета.
Изваждаме изстиналия карфиол, накъсваме на розички и го прибавяме към гъбите и краставицата. Разтваряме вегетата в олиото и виното и заливаме салатата. Украсяваме с резенчета домати.
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...