Продукти:
• 500 г брашно
• 250 г локум
• 1/2 кофичка кисело мляко
• 60 г захар
• 120 г пудра захар
• 80 г свинска мас
• 80 мл олио
• 100 г орехови ядки
• 100 г орехови ядки
• 5 г сода бикарбонат
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Пресяваме брашното два пъти и при непрекъснато бъркане прибавяме към него смесеното с хлебната сода кисело мляко, кристалната захар и мазнината лъжица по лъжица. Омесваме умерено твърдо тесто и го разточваме на кора дебела 5 мм.
С помощта на чаена чаша изрязваме от кората кръгчета, върху които слагаме парченца локум и по малко смлени орехови ядки. След това сгъваме кръговете така, че да получим полумесеци, притискаме краищата им и ги нареждаме в намазнена тавичка.
Печем сладките в умерена фурна, докато порозовеят. Овалваме готовите локумки в размесената с ванилията пудра захар.
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...