Кулинарни рецепти » Салата от нахут

 Салата от нахут

Продукти:

• 1 ч.ч. нахут
• 1 глава лук
• 1 глава чесън
• 1 к.ч. олио
• сокът от 2 лимона
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• джоджен, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме нахута за 1 нощ в студена вода, към която сме добавили 1 ч.л. сода бикарбонат. На следващата сутрин го измиваме, заливаме със студена вода и варим, докато омекне, като внимаваме зрънцата да не се разварят, а да останат цели.

Отцедеждаме и го изсипваме в плато за сервиране. Разстиламе върху него нарязания на ивички лук.

Счукваме чесъна с малко сол, прибавяме олиото и лимоновия сок и разбъркваме добре. Заливаме нахута с тази смес и отгоре поръсваме със ситно нарязани магданоз и джоджен.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Начало