Продукти:
• 1 зелена салата
• 1 зелена печена чушка
• 1 червена печена чушка
• 3 стръкчета целина
• 1 морков
• 1 връзка репички
• 1 червен лук
• 1 с.л. белени слънчогледови семки
За заливката:
• 1-2 с.л. оцет
• 3 с.л. зехтин
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Чушките нарязваме на лентички, обеления лук – на пръстенчета, моркова – на пръчици, репичките – на две или четири, измитата и подсушена салата на ситно.
Прехвърляме в салатиера, объркваме зеленчуците и ги поръсваме с нарязаните на ситно стебла целина.
В купа объркваме продуктите за заливката и поливаме салатата.
В сух тефлонов тиган леко запичаме семките и наръсваме с тях салатата.
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...