Продукти:
• 1 зелена салата
• 1 зелена печена чушка
• 1 червена печена чушка
• 3 стръкчета целина
• 1 морков
• 1 връзка репички
• 1 червен лук
• 1 с.л. белени слънчогледови семки
За заливката:
• 1-2 с.л. оцет
• 3 с.л. зехтин
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Чушките нарязваме на лентички, обеления лук – на пръстенчета, моркова – на пръчици, репичките – на две или четири, измитата и подсушена салата на ситно.
Прехвърляме в салатиера, объркваме зеленчуците и ги поръсваме с нарязаните на ситно стебла целина.
В купа объркваме продуктите за заливката и поливаме салатата.
В сух тефлонов тиган леко запичаме семките и наръсваме с тях салатата.
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...