Продукти:
• 1 пиле
• 700 г пресни картофи
• 1 връзка зелен лук
• 1 морков
• 1 ч.ч. ориз
• 150 г стерилизирани гъби
• 1/2 к.ч. олио
• половин малка бира
• магданоз, джоджен
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на кръгчета и го запържваме в сгорещеното олио. Щом поомекне, прибавяме моркова, нарязан на кубчета и също го запържваме. После добавяме ориза, нарязаните гъби и малко наситнен магданоз.
Наливаме 2 ч.ч. вода и готвим, докато оризът поеме водата. Накрая подправяме с джоджен, черен пипер и сол, разбъркваме и отстраняваме от огъня.
Напълваме почистеното и измито пиле с приготвената смес, зашиваме отвора и го слагаме в глинен гювеч. Наоколо нареждаме картофите, разрязани на половинки, поръсваме с черен пипер е сол, наливаме бирата и печем около 2 часа в умерено загрята фурна.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...