Кулинарни рецепти » Пълнено пиле с кайма

 Пълнено пиле с кайма

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 60 г краве масло
• черен пипер, сол

За плънката:

• 2 глави лук
• 100 г кайма смес
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. ориз
• 2 твърдо сварени яйца
• 2 моркова, 4-5 гъби
• магданоз, джоджен, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме пилето и го натриваме с черен пипер и сол.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме ориза и също го запържваме. Слагаме каймата. Запържваме и нея. Прибавяме морковите, нарязани на кубчета, и попарените и нарязани гъби. Посоляваме и подправяме с наситнените магданоз и джоджен.

Пълним пилето с тази смес и зашиваме отвора. Слагаме го в тавичка, сипваме разтопеното масло и наливаме топла вода, която да покрие пилето до средата. Печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Начало