Кулинарни рецепти » Пиле с картофи

 Пиле с картофи

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 1-2 глави лук
• 60 г краве масло
• 6-8 картофа
• 1 с.л. суха чубрица
• 8-10 зърна черен пипер
• 1 ч.л. червен пипер
• смлян черен пипер
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в маслото. Прибавяме и пилето, което предварително сме нарязали на парчета, запържваме го леко, посоляваме, поръсваме с червен пипер, заливаме с вода, колкото да се покрие месото, и слагаме ястието да ври на умерен огън.

Обелваме картофите, измиваме ги, нарязваме ги на резени и ги прибавяме към пилето. Поръсваме с чубрицата, слагаме зърната черен пипер, посоляваме и запичаме в умерена фурна. Ако по време на печенето сосът се сгъсти, добавяме малко гореща вода или бульон. Преди поднасяне поръсваме с черен пипер и наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало