Продукти: (за 4 порции)
• 8 големи печурки
• 250 г бяло пилешко месо
• 1 главичка целина
• 100 г пушени гърди
• 2 жълтъка
• 50 г краве масло
• 1 с.л. олио
• 1 с.л. галета
• 1 с.л. накълцан магданоз
• чесън, сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме сланината, пилешкото и целината на ситно. Отделяме пънчетата от гъбите и ги накълцваме. Поръсваме шапчиците с черен пипер и сол и ги изпичаме във фурната.
В сгорещеното масло задушаваме накълцаната целина, прибавяме пънчетата и също ги задушаваме. Накрая слагаме сланината и пилешкото. Солим и задушаваме още 5 мин, като разбъркваме. Подправяме с магданоз и чесън, разбъркваме и сваляме от огъня.
Изсипваме сместа в друг съд, прибавяме жълтъците и галетата, и разбъркваме. Пълним шапчиците на печурките с тази смес, покриваме отгоре с други шапки и печем още 6-8 мин.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...