Продукти: (за 4 порции)
• 8 големи печурки
• 250 г бяло пилешко месо
• 1 главичка целина
• 100 г пушени гърди
• 2 жълтъка
• 50 г краве масло
• 1 с.л. олио
• 1 с.л. галета
• 1 с.л. накълцан магданоз
• чесън, сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме сланината, пилешкото и целината на ситно. Отделяме пънчетата от гъбите и ги накълцваме. Поръсваме шапчиците с черен пипер и сол и ги изпичаме във фурната.
В сгорещеното масло задушаваме накълцаната целина, прибавяме пънчетата и също ги задушаваме. Накрая слагаме сланината и пилешкото. Солим и задушаваме още 5 мин, като разбъркваме. Подправяме с магданоз и чесън, разбъркваме и сваляме от огъня.
Изсипваме сместа в друг съд, прибавяме жълтъците и галетата, и разбъркваме. Пълним шапчиците на печурките с тази смес, покриваме отгоре с други шапки и печем още 6-8 мин.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...