Кулинарни рецепти » Сухи чушки, пълнени с лук

 Сухи чушки, пълнени с лук

Продукти: (за 4 порции)

• 12 сухи или замразени червени чушки
• 8 глави лук
• 5 с. л. олио
• 1 к. ч. ориз
• 4 с. л. брашно
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме до златисто в 2/3 от олиото. Поръсваме с част от брашното, посоляваме, добавяме ориза и объркваме сместа върху огъня.

Предварително сме подготвили сухите чушки за пълнене, като сме ги заляли с вряла вода и оставили да киснат 3-4 минути. (Ако са замразени, оставяме ги да се размразят.)

Като омекнат, почистваме семките им. Напълваме ги със сместа и ги топваме откъм широката част в брашното и ги подреждаме в тавичка.

Заливаме с топла вода и останалата мазнина и ги печем в слаба фурна до готовност. Поднасяме чушките студени, поръсени с магданоз.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Начало