Продукти: (за 4 порции)
• 4 патладжана
• 1 ч.ч. натрошено сирене /или извара/
• 3 яйца
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. царевично брашно
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме патладжаните и ги варим в подсолена вода, докато омекнат. Отцеждаме и ги прекарваме през месомелачка.
Прибавяме натрошеното сирене, царевичното брашно, ситно нарязания магданоз, 1 щипка черен пипер и сол на вкус. Сипваме 3 с.л. масло и разбъркваме добре.
Слагаме сместа в намаслена тавичка, заливаме с останалото масло и печем 15 мин в умерена фурна. След това заливаме с яйцата, които сме разбили с прясното мляко, и продължаваме да запичаме, докато ястието хване розова коричка.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...