Продукти: (за 4-5 порции)
• 400 г сварен боб
• 6-7 глави лук
• 2-3 моркова
• 3-4 с.л. зехтин или масло
• 1/2 с.л. пудра захар
• сол,
• брашно за поръсване
• маслини за гарниране
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на тънки филийки, а морковите много на ситно и ги изпържваме в мазнината. По време на пърженето наръсваме лука с пудрата захар.
Настиламе бобен пласт в намаслена тавичка, посоляваме, покриваме плътно с лучено-морковената смес, наливаме малко топла водичка, отгоре наръсваме с брашно и печем до приятно зачервяване.
Гарнираме с маслини и сервираме печивото топло.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...