Продукти:
• 1 кг тиквички
• 100 мл олио
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 2 яйца
• 2 с.л. брашно
• 150 г кашкавал
• копър, сол
Начин на приготвяне:
Остърганите тиквички нарязваме на кръгчета, посоляваме и оставяме да пуснат вода. Нареждаме ги в тавичка, поръсваме с олиото и запичаме до розово.
Заливаме със смес от яйцата, киселото мляко, солта, брашното и наситнения копър. Допичаме суфлето и 5 минути преди да го извадим го поръсваме с настъргания кашкавал.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...