Кулинарни рецепти » Цвеклова манджа

 Цвеклова манджа

Продукти: (за 4 порции)

• 2-3 връзки млади листа от цвекло
• 1 връзка пресен лук
• 1 връзка магданоз
• 1 ч.ч. ориз
• 6-7 с.л. олио
• черен и пипер и сол

За заливката:

• 3 яйца
• 2 ч.ч. кисело мляко
• 1 с.л. брашно

Начин на приготвяне:

Нарязваме цвекловите листа на ивички и ги задушаваме в половината от олиото и малко вода. Щом поомекнат, прибавяме нарязаните лук и магданоз и посоляваме.

В останалото олио запържваме ориза и го заливаме с 1 ч.ч. гореща вода. Посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Нареждаме в тавичка половината задушени листа и покриваме с ориза. Върху него разстиламе останалите цвеклови листа. Печем в умерена фурна.

Правим заливка от разбитите яйца, мляко и брашно и я сипваме върху ястието. Запичаме отново до стягането на яйцата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало