Кулинарни рецепти » Картофено руло с пиперки

 Картофено руло с пиперки

Продукти:

• 1 кг картофи
• 700-800 г сурови червени пиперки
• 5 яйца
• 3 с.л. брашно
• 4 с.л. олио
• 4 с.л. натрошено сирене
• 1 с.л. доматено пюре
• 3 глави лук
• 1 бучка /колкото орех/ краве масло
• 1 к.ч. прясно мляко
• 5 с.л. галета
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите в малко количество вода, без да ги белим. Изчакваме ги да изстинат, обелваме ги, намачкваме ги с вилица и ги смесваме с половината от маслото, 2 яйца, 2-3 с.л. брашно, 1-2 с.л. прясно мляко и сол на вкус.

Избираме здрави и месести пиперки. Изпичаме ги, обелваме ги, отстраняваме дръжките и семената и ги нарязваме на малки парченца. Задушаваме ги в сгорещеното олио заедно със ситно нарязания лук, докато останат на мазнина. Отстраняваме от огъня и прибавяме 2 яйца, натрошеното сирене, 2 с.л. галета, черен пипер и сол на вкус.

Разстиламе картофената смес върху влажна кърпа и поръсваме с малко галета. Разстиламе плънката от пиперки и завиваме руло.

Слагаме рулото в намаслена тавичка и го намазваме с яйце, разбито с мляко, малко брашно и щипка сол. Поръсваме с останалата галета, слагаме тук там парченца от останалото масло и печем 20-25 мин в умерено загрята фурна.

Автор: Иванка Апостолова

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало