Продукти: (за 6 порции)
• 1 кг скариди
• 1 яйце
• 50 г сусам
• 1 лимон
• магданоз, черен пипер, сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцето и го смесваме със сусама. Подправяме с черен пипер и сол на вкус. Потапяме почистените скариди в тази смес, нанизваме ги на къси дървени шишчета и ги изпържваме в сгорещената мазнина.
После ги отцеждаме върху домакинска хартия и ги поднасяме, украсени с резенчета лимон и стръкчета магданоз.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...