Кулинарни рецепти » Охлюви с яйца

 Охлюви с яйца

Продукти: (за 4 порции)

• 30 охлюва
• 4 яйца
• 1 връзка зелен лук
• 1 ч.л. вегета
• 2-3 с.л. олио
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме охлювите в подсолена вода, изваждаме ги от черупките и отстраняваме задната черна част.

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме заедно с вегетата в олиото и малко вода. Щом поомекне, прибавяме охлювите и разбитите яйца. Посоляваме и бъркаме на огъня, докато белтъкът се втвърди и побелее.

Поднасяме ястието, поръсено със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало