Продукти: (за 4 порции)
• 30 охлюва
• 4 яйца
• 1 връзка зелен лук
• 1 ч.л. вегета
• 2-3 с.л. олио
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме охлювите в подсолена вода, изваждаме ги от черупките и отстраняваме задната черна част.
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме заедно с вегетата в олиото и малко вода. Щом поомекне, прибавяме охлювите и разбитите яйца. Посоляваме и бъркаме на огъня, докато белтъкът се втвърди и побелее.
Поднасяме ястието, поръсено със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...