Начин на приготвяне:
• 1 кг октопод
• 500 г лук
• 1 малка ябълка
• 100 г пресен корен джинджифил
• 100 г сушени кайсии
• 100 г стафиди
• 3 с.л. зехтин
• 3 с.л. краве масло
• 1 ч.ч. червено вино
• канела
черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в смес от маслото и зехтина. Щом стане прозрачен, прибавяме обелената ябълка, нарязана на малки кубчета, стафидите и ситно нарязаните джинджифил и кайсии.
Пържим 5-6 мин и добавяме почистения и нарязан октопод. Подправяме с канела, черен пипер и сол и пържим още няколко минути. Накрая наливаме виното, захлупваме и задушаваме 1 час на слаб огън.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...