Продукти:
• 140 г меко масло
• 100 г захар
• 2 ванилии
• 1 щипка сол
• 1 белтък
• 200 г брашно
• 100 г обелени смлени бадеми
• 1 с.л. захар
• 2 с.л. пудра захар за овалване
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото и захарта, добавяме едната ванилия, солта и белтъка. После слагаме брашното и бадемите и омесваме добре. С набрашнени ръце оформяме тестото на три рула с диаметър около 2 см. Увиваме ги във фолио и оставяме за 1 час в хладилника.
Предварително загряваме фурната на 180 градуса и намасляваме тавата за печене.
От рулата тесто отрязваме парчета с дебелина 1 пръст и ги оформяме с набрашнени ръце на малки кифлички. Нареждаме ваниловите кифлички в тавата и ги печем 10-15 минути.
Другата ванилия смесваме със захар и пудра захар. Изваждаме кифличките от тавата и ги овалваме в сместа още топли.
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...