Кулинарни рецепти » Ванилови кифлички

 Ванилови кифлички

Продукти:

• 140 г меко масло
• 100 г захар
• 2 ванилии
• 1 щипка сол
• 1 белтък
• 200 г брашно
• 100 г обелени смлени бадеми
• 1 с.л. захар
• 2 с.л. пудра захар за овалване

Начин на приготвяне:

Разбиваме маслото и захарта, добавяме едната ванилия, солта и белтъка. После слагаме брашното и бадемите и омесваме добре. С набрашнени ръце оформяме тестото на три рула с диаметър около 2 см. Увиваме ги във фолио и оставяме за 1 час в хладилника.

Предварително загряваме фурната на 180 градуса и намасляваме тавата за печене.

От рулата тесто отрязваме парчета с дебелина 1 пръст и ги оформяме с набрашнени ръце на малки кифлички. Нареждаме ваниловите кифлички в тавата и ги печем 10-15 минути.

Другата ванилия смесваме със захар и пудра захар. Изваждаме кифличките от тавата и ги овалваме в сместа още топли.

Автор: Йорданка Недялкова

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Начало