Кулинарни рецепти » Варени калмари

 Варени калмари

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г месо от калмари
• 2 моркова
• 2 глави лук
• 2 корена от магданоз
• 1 л вода
• 2 ч.ч. саламура от кисели краставички
• 7-8 зърна бахар
• 1 дафинов лист
• 30 г краве масло

Начин на приготвяне:

Нарязваме лукът, морковите и магданозените корени на едро и ги варим 20 мин в кипящата вода заедно с бахара и дафиновия лист, след което прецеждаме бульота.

Кипваме саламурата на огъня и варим 3-4 мин. Добавяме прецедения бульон и възвираме.

Сипваме нарязаните калмари в кипящата смес и варим 5-6 мин. След това ги отцеждаме, разпределяме ги в чиниите за сервиране и поръсваме с разтопеното масло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Начало