Продукти: (за 4 порции)
• 600 г големи скариди
• 1 яйце
• 3 с.л. брашно
• 3 с.л. галета
• сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Пускаме скаридите във вряща подсолена вода и варим 15 мин. Изчакваме да изстинат и изваждаме месото от черупките. Овалваме го в брашното, потапяме в разбитото яйце, овалваме в галетата и пържим в сгорещената мазнина.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...