Продукти: (за 4 порции)
• 20 охлюва
• 5-6 червени чушки
• 3 домата
• 3 глави лук
• 2-3 малки тиквички
• 3-4 глави чесън
• 4-5 с.л. олио
• 2 с.л. червен пипер
• 1 с.л. стрита чубрица
• 2 с.л. соев сос
• мащерка
• кориандър, джиндифил
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Опичаме пиперките, обелваме ги и ги нарязваме на лентички. Сваряваме охлювите в подсолена вода, изваждаме ги от черупките и отстраняваме задната черна част. Нарязваме ги на малки парченца и ги запържваме в сгорещеното олио.
Прибавяме ситно нарязания лук и нарязаните на кубчета тиквички и пържим още 5-6 мин. Сипваме нарязаните чушки и пържим още 5 мин.
Накрая добавяме обелените и настъргани домати и варим, докато ястието остане на мазнина. Отстраняваме от огъня, посоляваме и овкусяваме с изброените подправки.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...