Продукти: (за 4 порции)
• 20 охлюва
• 5-6 червени чушки
• 3 домата
• 3 глави лук
• 2-3 малки тиквички
• 3-4 глави чесън
• 4-5 с.л. олио
• 2 с.л. червен пипер
• 1 с.л. стрита чубрица
• 2 с.л. соев сос
• мащерка
• кориандър, джиндифил
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Опичаме пиперките, обелваме ги и ги нарязваме на лентички. Сваряваме охлювите в подсолена вода, изваждаме ги от черупките и отстраняваме задната черна част. Нарязваме ги на малки парченца и ги запържваме в сгорещеното олио.
Прибавяме ситно нарязания лук и нарязаните на кубчета тиквички и пържим още 5-6 мин. Сипваме нарязаните чушки и пържим още 5 мин.
Накрая добавяме обелените и настъргани домати и варим, докато ястието остане на мазнина. Отстраняваме от огъня, посоляваме и овкусяваме с изброените подправки.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...