Продукти:
• 1 непълна ч.ч. ориз
• 500 мл прясно мляко
• 1 к.ч. захар
• 2 яйца
• 2-3 с.л. стафиди
• 2-3 ванилии
• 1/2 ч.л. бакпулвер
• пудра захар
Начин на приготвяне:
Сваряваме ориза в прясното мляко заедно със захарта и го оставяме да изстине. През това време отделяме жълтъците от белтъците и ги разбиваме. Когато оризът изстине прибавяме последователно разбитите жълтъци, стафидите, 1-2 ванилии, разбитите на гъст сняг белтъци и бакпулвера.
Изсипваме сместа в намаслена тавичка и печем в предварително загрята умерена фурна до златисто оцветяване. Когато сладкиша изстине, го нарязваме много ситно /като трохи/ и го поръсваме с пудра захар, размесена с ванилия.
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...