Продукти:
• 2 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч.бира
• 1 ч.ч. олио
• 1 непълна ч.ч. нарязани орехови ядки
• 1 ч.ч. вода
• 1 ч.ч. захар
• 1-2 с.л. коняк
• 2 щипки ванилия
• 1 щипка кардамон
• 1 бакпулвер
• захар за наръсване
Начин на приготвяне:
От бирата, захарта, орехите, брашното, което сме пресяли предварително, ароматите и бакпулвера замесваме тесто. Правим топченца, като във всяко слагаме по една орехова ядка и изпичаме в силна фурна.
Топлите сладки пускаме в студен сироп. Приготвяме го от захарта и водата, които варим 5 мин и ароматизираме накрая с коняка. После овалваме курабиите в едра кристална захар.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...