Продукти:
• 500 г захар
• 300 мл вода
• 1 ч.ч. печени ситно нарязани орехи
• 1 белтък
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Карамелизираме 2-3 с.л. от захарта. Сипваме останалата захар и водата и сваряваме гъст сироп. Разбиваме белтъка на сняг.
При непрекъснато бъркане изливаме на тънка струйка захарния сироп върху белтъка. Изчакваме сместа да поизстине и прибавяме орехите и ванилията.
Вземаме с чаена лъжичка от сместа и оформяме малки топчета.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...