Продукти:
• 500 г захар
• 300 мл вода
• 1 ч.ч. печени ситно нарязани орехи
• 1 белтък
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Карамелизираме 2-3 с.л. от захарта. Сипваме останалата захар и водата и сваряваме гъст сироп. Разбиваме белтъка на сняг.
При непрекъснато бъркане изливаме на тънка струйка захарния сироп върху белтъка. Изчакваме сместа да поизстине и прибавяме орехите и ванилията.
Вземаме с чаена лъжичка от сместа и оформяме малки топчета.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...