Продукти:
• 250 г брашно
• 1 ч. л. бакпулвер
• 3 с. л. захар
• 2 ванилии
• 150 г краве масло (маргарин)
Начин на приготвяне:
Пресяваме брашното с бакпулвера, прибавяме захарта и ванилията и с маслото омесваме тесто. Когато тестото започне да залепва по ръцете, слагаме го в хладилника за малко.
След това разточваме лист с дебелина 4-5 мм и нарязваме кръгчета. Изпичаме в умерена фурна и по желание украсяваме с шоколадова глазура.
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...