Продукти:
• 300 г брашно
• 2 пакетчета краве масло
• 200 г захар
• 2 жълтъка
• 1-2 ванилии
За поръсване:
• 2-3 с.л. пудра захар
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Омесваме брашното с размекнатото до стайна температура масло. Прибавяме захарта, жълтъците и ванилията и замесваме средно твърдо тесто. Разточваме тестото на кора с дебелина 5 мм и изрязваме от нея тънки пръчици, дълги около 10 см.
Увиваме пръчиците две по две на спирала и оформяме от спиралите венчета. Нареждаме ги в намаслена и набрашнена тавичка и ги печем до свелторозово в предварително загрята умерена фурна. Поръсваме готовите венчета с пудра захар, която сме размесили с 1 ванилия.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...